HATIKU BERKATA-KATA:
Selamat Datang Ke Blog CERITACAHAYA

27 Mac 2012

hikmahNYA [part 1]




hello awak,,acano ari niy..?sihat dok..??opkos sihat ken..eiya pun sihat jugak..eiya baru je selamat buat opperation kecil.. atotoyy,,semua kecoh betul eiya tak datang sekolah 1hari..heyy kawan,,baru sati hari kodd..doktor bagi eiya cuti 2minggu..okey,,ade kawan eiya yg GILA terkejut dengar eiya cuti BAPAK PANJANG..hehe,,korang mesti rindu eiya..ahaha,,suka-suka ...

ehh,nak citer niy..ary tuh ken ari RABU tyme insan2 pegi amek result SPM uh..dopet iya HILANG ouh..duit..??tayah cakap lee..ta ade harapan punss..dekat RM300 jugak la yg hilang..okey,,nie aku sedih ..sob~~sob~~..dompet DOMO eiya hilang,,gempak betul..pentadbir tahu,abe kantin pun tau..kawan kite cakap ken,,nape kite tak nangis,,kalau dia dah nangis meraung2 dah..haha,,dgn muka cool eiya kate,,aku tak macam kaw,,tapi dlm hati ni cuma Allah je yg tahu..selamatkanlah duit tuh Ya Allah..ye la,,sebab tuh bukan duit eiya ..tuh duit kelas ,,duit buku dorang...hadoyy...selang bape ari tuh jumpa..cikgu dtg kelas eiya,then dia kata "siapa NURHIDAYAH NAJWA..?"..dgn muka sengal eiya bangun pastu ckp la saya..dia angkat tangan kanan dia,,then goyang2..eiya ta pasan pun tyme tuh,,eiya tunduk je..tiba2,,student laen jerit,,weyhh,,domo kaw la..dah jmpe..wahaha,,gila semangat aku..

ekceli, my mom ade jugak ckp dgn kawan dia..eiya tuh bukan nye risau psal duit yg beribu-ribu hilang tuh,,dia cuma risau pasal domo dia tuh je..ohohoi,,memey la..see,,my mom pun tahu firasat anak dia..mmg kalau dipikirkan blik mmg pelik..tapi ta ade la sgt sebab ibu lah yg dah jaga kita dari kecik sampai dah besar niy..no wonder la,,kalau dia ta paham kita kan..okeyy,,ILOVE YOU ibu <3

bila cikgu dah bagi dompet DOMO eiya tuh..kawan eiya check..dia je tahu eiya simpan duit kat ner..dia check arh kat tempat tuh..weeeee,, ade RM 100 lagy..tak hilang..ouh,,cikgu tuh da buat muka..dia cakap rugi betul dia tak check tadi..kitorang ketawa je..siap bgi tepukan kat aku..heyy,,malu la you... >,<

dah penat ouh..ta boleh dduk dpan lappy lama2 mcm dlu..saket la perut niy...GTG ~~

1 comments: